SISÄAMPUMARATAA EI OLE TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ

Jaoston vetäjä

Tomi Inkeri
040-7242259

Ilma-aselajit

10 metrin liikkuva maali, normaalijuoksut

Ennen laji tunnettiin olympiakiväärin normaalijuoksuna. Tämä on Suomen Ampumaurheiluliiton ilma-aselaji, jossa voi päästä kisaamaan MM-tittelistä. Normaalijuoksuissa nuoret ja yleisen sarjan ampujat ampuvat ensin kolmekymmentä hidasta juoksua, sitten saman verran nopeita juoksuja. Hidas juoksu kestää 5 sekuntia ja nopea on 2,5 sekunnin kestoinen. Muut ampujat ampuvat kahdenkymmenen laukauksen sarjat. Koelaukauksia on neljä ennen kumpaakin sarjaa. Huomioitavaa on, että edellisen ja seuraavan juoksun välissä valmistautumisaikaa on 30 sekuntia.

10 metrin liikkuva maali, sekajuoksut

Ennen laji tunnettiin olympiakiväärin sekajuoksuna. Tämä myös on Suomen Ampumaurheiluliiton ilma-aselaji, jossa voi päästä kisaamaan MM-tittelistä. Sekajuoksuissa kaikkien sarjojen ampujat ampuvat kaksi kahdenkymmenen laukauksen sarjaa. Edelleen koelaukauksia on neljä ennen kumpaakin sarjaa. Sekajuoksuissa ampuja ei tiedä tuleeko juoksu nopeana vai hitaana. Myös tässä on valmistautumisaikaa 30 sekuntia laukausten välillä.

Ilmahirvi

Ilmahirvi on Suomen Metsästäjäliiton liikkuvan maalin ilma-aselaji. Korkein kilpailutaso on Suomen mestaruuskilpailut. Ilmahirvessä ammutaan kymmenen laukauksen alku- ja loppukilpailusarjat. Koelaukauksia on kaksi ja ne ammutaan alkukilpailusarjan alussa. Aikaa ei suorituksessa oteta ja juoksun kesto on 5 sekuntia eli juoksut ovat hitaita.

Ilmaluodikko

Ilmaluodikko on Suomen Metsästäjäliiton ns. paikalla pysyvä ilma-aselaji. Myös tässä lajissa korkein kilpailu on SM-kilpailut. Ilmaluodikon alkukilpailussa ammutaan ensin 3 minuutin ajan koelaukauksia ja sitten kaksi viiden laukauksen kilpailusarjaa, molemmat aikaan 2 minuuttia 30 sekuntia. Loppukilpailussa ammutaan ensin viiden laukauksen kilpasarja, kuten alkukilpailussa. Toinen loppukilpailusarja ammutaan yksitellen aikaan 30 sekuntia.

Ilmapistooli (Suomen ampumaurheilulliitto)

Ampumamatka ilmapistoolilla on 10 metriä. Aseena käytetään ponneaineena paineilmaa tai hiilidioksidia käyttävä ilmapistooli (myös puristeilma- tai jousitoiminen), jonka saa ladata vain yhdellä luodilla. Kaliiperi enintään 4,5 mm, aseen liipaisuvastus vähintään 500 g ja aseen paino enintään 1,5 kg. Aseen tulee mahtua mittalaatikkoon, jonka mitat ovat: pituus 42 cm, leveys 20 cm ja korkeus 5 cm. Vain avotähtäimet ovat sallittuja, liipaisu voi tietyin edellytyksin olla elektroninen.Taulu on 10-renkainen pistoolitaulu, jossa kympin halkaisija on 11,5 mm ja 1-renkaan halkaisija 155,5 mm.

Ampumaohjelma (SAL): Miehet (M, M20, M18) ampuvat 60 kilpalaukausta 75 min ja naiset, naisjuniorit sekä kaikki yli 50-vuotiaat ja kaikki alle 16-vuotiaat 40 kilpalaukausta 50 min ampuma-ajan puitteissa elektronisiin tauluihin ammuttaessa (pahvitauluihin ammuttaessa +15 tai +10 min lisäaikaa laukausmäärästä riippuen). Ennen kilpailuajan alkua urheilijoilla on 15 min aikaa ampua rajoittamaton määrä koelaukauksia.

YHTEYSTIEDOT

Puheenjohtaja
Tuomas Nousiainen
050 3727379

Sihteeri

FACEBOOK