|Uutiset|Jaostot|Johtokunta|Historia|Yhteystiedot|Linkit|


 


 

Kalenteri

Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot ry

Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot ry eli tuttavallisemmin RAM on Rovaniemen seudun vanhimpia ellei peräti Lapin vanhin metsästysseura. Seuran virallinen perustamiskokous pidettiin 7.4.1924. Ennen perustavaa kokousta toimi RAM:in edeltäjänä Rovaniemen Metsäveikot ry, joka oli perustettu joko 1912 tai 1915, sekä Rovaniemen Ampujat ry joka oli perustettu 1924. Näiden kahden seuran jatkajasta oli kysymys kun Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot ry perustettiin. Tuolloin jäsenmäärät olivat muutamia kymmeniä henkilöitä, nykyisin jäsenmäärä on noin 500 henkilöä. RAM kuuluu Lapin Kennelpiiriin ja sitä kautta Suomen Kennelliittoon, Suomen Pystykorva- ja Ajokoirajärjestöihin, Suomen Metsästäjäliittoon, Suomen Ampumaurheiluliittoon sekä Pohjois-Suomen Liikunta ry:n.

Seuran toiminta

Seuran toimintaan kuuluvat kaikki metsästykseen ja kenneltoimintaan liittyvät muodot riistanhoitoa unohtamatta. Kenneltoimintaan liittyen järjestetään vuosittain ajokoira- ja kanakoirakilpailuja. RAM on yhtenä seurana järjestämässä vuosittaista Kaamos-kilpailua, joka on suurimpia ajokoirakilpailuja Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella. Lisäksi vuosittain pyritään järjestämään yksi suuri koiranäyttely.
*****
Metsästyspuolella hirven metsästystä harrastetaan valtionmailla Narkauksen suunnalla. Kaatolupien määrät ovat vuosittain olleet pienet, mutta hirvenpyyntiin on päästy ja sitä kautta viettämään hirvipeijaisia. Hirvipeijaiset ovatkin vuosittain odotettu tapahtuma, johon seuran jäsenet ovat osallistuneet varsin runsaslukuisesti.
*****
Sorsastajia varten RAM on vuokrannut Ounasjoen suistosta sorsastusalueen, jossa myös seuran ulkopuolisilla on ollut mahdollisuus sorsastaa hankittuaan ensin sorsastusluvan.
*****
Kalastuksesta kiinnostuneet jäsenet perheineen ovat voineet käydä pyytämässä "Ahdin anteja" seuran vuokraamalta Syväjärveltä.
*****
Seuralla on valmistumassa Pahkamaahan Puolustusvoimien ampumaradan yhteyteen suuri ampumaratakokonaisuus. Tällä hetkellä siellä on jo valmiina kaksi Skeet-rataa, kaksi pienoishirvirataa ja kaksi trap-rataa sekä hirvirata. Seura onkin järjestänyt monia suuria ampumakilpailuja ko. radalla ja tulevaisuudessa kilpailutoimintaa on tarkoitus laajentaa, kunhan kaikki radat saadaan kuntoon. Kesällä Pahkamaassa on tarkoitus järjestää edellä mainittujen kilpailujen lisäksi hirvikoeammuntoja ja puulaakikilpailut, joihin voivat osallistua kaikki riistamaaliammunnasta kiinnostuneet. Ampumaradalla järjestetään lisäksi elokuun alussa metsästyskauden avajaiset.
*****
RAM:lla on lisäksi sisäampumarata Vaihdekatu 2:ssa, yhdessä Lapin Jousen ja Lapin Ampujien kanssa.

Maankuulu taskumatti

RAM:in ylpeyden aihe on ajokoirapuolella ikuisesti kiertävä kiertopalkinto: hopeinen taskumatti . Taskumatti on valmistettu Meltauksen aluemetsänhoitajana toimineen metsänhoitaja Leo Björkmanin piirustuksen mukaan Pekurin kultasepänliikkeessä Oulussa. Ensimmäisen kerran Taskumatista kilpailtiin jo vuonna 1915. Taskumatti jatkaa edelleenkin kiertokulkuaan, ja viimeisimman kiinnityksen tähän yli 80-vuotiaaseen on saanut
Kaarlo Parpalan omistama Eiman Riina.

Puheenjohtajat 1924 - 2015

Seuran puheenjohtajina ovat toimineet:

E. Messman
Eino Snellman
Pauli Sipilä
P.V. Kiviharju
Aimo Kivipuro
Sulo Lähdesmäki
Juhani Helenius
Pekka Lähdesmäki
Heikki Helenius
Matti Porthan
Seppo Kemppainen
Kalevi Yrttiaho
Raimo Räme
Ali Hiukka
Martti Muukkonen
Teppo Kyrö
Martti Muukkonen
Tuomas Nousiainen

Uudet

Kuten edellä luetusta voidaan todeta RAM:n toimintapiiriin kuuluu monenlaista toimintaa. Jos sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi herää kiinnostus seuramme toimintaa kohtaan, niin voit hakea seuramme jäsenyyttä.